Krónika

Tizeneggyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4435-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

Tizeneggyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
A futároknak, taxisoknak nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés
Fotó: MH/Purger Tamás

Az elhunytak száma változatlanul 596, 3329 ember már meggyógyult. Az aktív fertőzöttek száma 510.

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

Hatvankilenc koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7824-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 326 554.

A járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő. A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény.

Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezést és a kontaktkutatást - tették hozzá.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2029) és Pest megyében (675) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (264) és Csongrád-Csanád megye (138), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Kapcsolódó írásaink