Krónika

Szijjártó: A Wizz Air hat gépe négymillió maszkot hoz Budapestre

A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó: A Wizz Air hat gépe négymillió maszkot hoz Budapestre
Korábban is érkeztek már a járvány elleni védekezést segítő eszközök Budapestre a Wizz Air gépein
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A politikus Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval tárgyalt. A megbeszélésen kiemelte: a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország „történelmének legnagyobb hazatérési akciójában” és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök Magyarországra szállításában.

Objektum doboz

Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját, amelyet Wu Biqiang, a Huawei Technologies ügyvezető igazgatója vezet.

A Huawei egészségügyi adománya a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 3-án
A Huawei egészségügyi adománya a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 3-án
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A miniszter kiemelte, hogy a Huawei az egyik legjelentősebb vállalat a világgazdaság digitális átállásának szempontjából, a cég Magyarországon is fontos beruházásokat hajt végre és több mint 2000 embernek ad munkát.

Objektum doboz

A vállalat emellett hozzájárul az egészségügyi védekezéshez is, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, ezek péntek reggel érkeztek meg Budapestre - közölte a külügyminiszter.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Megküzdünk minden magyarért

ĀMinden egészségügyi dolgozó 500 ezer forint pluszjuttatást kap - Brüsszel a vírus elleni védekezés helyett velünk foglalkozik - Szerdán döntenek a kijárási korlátozás jövőjéről + VIDEÓ