Krónika

Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel olasz klinikáknak

Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel az új típusú koronavírus-betegség által különösen túlterhelt olasz klinikáknak - közölte a Vatikán csütörtökön.

Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel olasz klinikáknak
Ferenc pápa megáldja a zárt és üres Szent Péter teret a Vatikánban
Fotó: AFP / Vatican Media

A tájékoztatás szerint a felajánlás lebonyolítását az Alamizsnahivatal végzi.

A Kathpress katolikus hírügynökség úgy tudja, az orvosi berendezéseket az utóbbi napokban vásárolták. Hozzátette: a Vatikán haladéktalanul kiválasztja a rászoruló kórházakat, hogy az életmentő eszközöket gyorsan leszállíthassák.

Mindenekelőtt Észak-Olaszországban követelt sok halálos áldozatot a Covid-19 járvány, főleg mivel az intenzívosztályokon hiány volt a betegek kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépekből.

Az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatója szerint 662-vel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 8165-re nőtt a Covid-19 betegség áldozatainak a száma. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma a szerdai 3491-hez képest  csütörtökre mintegy 1000-rel növekedett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom