Krónika

Kocsis Máté: Vérlázító a bírósági ítélet a megölt Csenge ügyében

A Fidesz frakcióvezetője a Facebookon kelt ki a botrányos bírósági ítéletről a meggyilkolt 17 éves Csenge ügyében. 

Kocsis Máté: Vérlázító a bírósági ítélet a megölt Csenge ügyében
Csenge édesanyja összeomlott a bíróságon, miután elengedték B. Rolandot
Fotó: Blikk/Grnák László

Egy napig sem kellett tovább börtönben maradnia, szabadon hazamehetett a bíróságról a férfi, aki az ügyészség szerint meggyilkolta a 17 éves Csengét. A bíró szerint életszerű, hogy nem a férfi a gyilkos, annak ellenére, hogy az biztos, ő dobta a 17 éves kislányt a vízaknába. 

A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele: mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt. Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta. 

Az ítélet hallatán Csenge édesanya őrjöngve zokogott, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy ne engedje el a vádlottat - írja az Origó.

Csenge édesanya a folyosón elájult, ölben vitték ki a teremből, mentőt kellett hívni hozzá.

Objektum doboz

Kocsis Máté a Facebook-bejegyzésben így foglalta össze az esetet: „Megöltek egy 17 éves lányt. A bíróság négy évet elegendőnek tartott büntetésként. Az elkövető az előzetesben töltött idő miatt az ítélet után hazasétált.”

Vérlázító - összegezte az ügyet a Fidesz frakcióvezetője.