Krónika

Az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye a tét ezen a héten

Még mindig van lehetőség arra, hogy egy szerencsés a több mint 4 milliárd forintos jackpotot, vagyis az Ötöslottó történetének harmadik legmagasabb főnyereményét vihesse haza a hétvégén - mutat rá közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye a tét ezen a héten
Fotó: mh

Az Ötöslottón 30 hete nem született telitalálat, így most szombaton már 4,242 milliárd forintért szállhatunk versenybe. A játék 20 éve, egy októberi szombaton tett először milliárdossá egy szerencsést. Az egyedüli nyertes nyereménye akkor közel 1,1 milliárd forint volt, amelyet még nem kísért kiemelt médiafigyelem, mert bár az ország lottólázban égett, jórészt egy új lottójáték, a Skandináv lottó elindulása miatt.

Az Ötöslottó több mint 60 éves története során számos más érdekes számadattal is találkozhattunk. Ilyen például az 1990-es év, amelyhez azóta is több rekord kapcsolódik. Ebben az esztendőben érték el egyetlen sorsoláson a legtöbb telitalálatot (13 darab), de a legnagyobb heti forgalom, több mint 21 millió feladott alapjáték is ehhez az évhez fűződik.

Érdemes tehát ezen a héten is szerencsét próbálni, hátha elcsíphetjük az Ötöslottó giganyereményét, a több mint 4 milliárd forintot. 

Aki pedig mégsem az Ötöslottón, hanem valamely másik játékban akarja próbára tenni a szerencséjét, annak érdemes tudnia, hogy emelkedik a Luxor, a Joker, a Kenó és a Puttó játékok ára és egyúttal az azokon elérhető legnagyobb nyeremény összege is.

A Luxor és a Joker részvételi feltételei február 15-én, a Kenóé 16-án, a Puttóé pedig 17-én változik meg.

A Joker és a Puttó ára 250-ről 300, a Kenó 200-ról 250, a Luxor 175-ről 200 forintra emelkedik. A Kenó esetében a legmagasabb elérhető nyeremény összege 1,25 milliárd forintra, a Puttó játéké pedig 15 millió forintra nő.

A Joker játékon magasabb fix nyeremények lesznek elérhetők: attól függően, hogy az utolsó két, három, négy vagy öt számjegyet találták el a kisorsolt Joker számból 1500, 15 ezer, 150 ezer, illetve 1,5 millió forintot nyerhetnek.

A részvételi díjak emelésével nagyobb főnyeremények is várják a Joker és a Luxor játékosokat a nyereményalap dinamikusabb növekedése mellett. A Joker esetében a főnyeremény összege továbbra is attól függ, hogy hány játékosnak sikerült mind a hat kisorsolt számot eltalálni.

Kapcsolódó írásaink

Múzeumban az ördög bibliája

ĀTell-kártyáktól a matyó bridzsig: a legnépszerűbb szerencsejáték eredetét és a magyar kártyagyártás történetét is feleleveníti az MKVM páratlan időszaki kiállítása

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom