Krónika

Az elmúlt évtized volt a legmelegebb

Szélsőséges időjárás

A NASA, a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal, illetve az Egyesült Királyság Meteorológiai Irodája jelentése szerint az elmúlt évtized volt a legmelegebb a feljegyzések kezdete, azaz 1850 óta.

A szervezetek arra is figyelmeztetnek, az elmúlt évtized trendjei várhatóan 2020-ban is folytatódnak. A felmelegedés miatt várhatóan a szélsőséges időjárási jelenségek száma is növekedni fog. Az ügyben Sir David Attenborough világhírű brit természettudós is szót emelt egy tegnapi interjúban. Mint mondta, egy sürgető problémával állunk szemben, amelyet meg kell oldani. Figyelmeztetett, minden évvel, amelyben ezt elmulasztjuk, egyre nehezebb lesz elérni a célt. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom