Krónika

KERO ügye miatt került felszínre a Gothár-botrány

Kerényi Miklós Gábor, KERO aki már két éve távozni kényszerült a Budapesti Operettszínházból zaklatási botránya robbanthatta ki Gothár Péter ügyét. A Katona József Színház kedden tette közzé, hogy elbocsájtják egyik munkatársukat, miután a vezetőség tudomására jutott, hogy az illető több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival. 

KERO ügye miatt került felszínre a Gothár-botrány
Gothár Péter bevallotta, őt rúgták ki zaklatás miatt
Fotó: MH

A Blikk információ szerint Kerényi Miklós Gábor több művészt is megkeresett az elmúlt időben, hogy szerepeljenek a Szegedi Szabadtéri Színház egyik jövő nyári bemutatójában. A Katona színészei közül többen hezitáltak, elvállalják-e a felkérést, ezért egy színészfórumot hívtak össze megbeszélni, szabad-e Kerényivel együtt dolgozni.

Hosszú ideig fejtegették, hogy vajon a Maros Ákos által felhozott vállfás ügy, azaz, hogy állítólag azzal fenyítette meg a rendező a táncost, illetve az, hogy két éve többen zaklatással vádolták meg KERO-t, milyen hatással lehet arra a színészre, aki együtt dolgozik vele.

Aztán egyszer csak robbant a bomba, az egyik színésznő megszólalt, hogy előbb a saját házunk táján kellene rendet tenni – tudta meg a lap egy a színházhoz közel álló informátortól, aki szerint ez volt az a pillanat, amikor mindenki számára kiderült, Gothár Péterről van szó.

A vezetőség ezek után hívta össze a vizsgálóbizottságot, amely megállapította, a Nemzet Művésze több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival.

Gothárt azonnali hatállyal kirúgták, mostanra már a nevét is eltávolították a színház oldaláról, Hóhérok című darabját pedig levették a műsorról, ahogy a májusra tervezett, Karnyóné című darabját végül nem  mutatja be a színház.

Politikai vizsgálat indulhat

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón beszélt Gothár Péter zaklatási ügyéről. A Hír TV kérdésére, miszerint a kormánynak van-e dolga az üggyel, Gulyás Gergely azt válaszolta: az első, hogy kivizsgálják az ügyet, hiszen súlyos bűncselekményről van szó, és beismerő vallomás is van.

Majd hozzátette: Gothár Péter méltatlanná vált mindenféle kitüntetésre, igaz, a Kossuth-díj visszavonásának ügyében már óvatosabb lenne.

Kapcsolódó írásaink