Krónika

Három tonna szemét két hét alatt

Tisztul a Mount Everest

Legalább három tonna szilárd szemetet sikerült összeszedni a Mount Everest-régióban mindössze két hét alatt. Április 14-én indult el ugyanis egy kampány, amelynek célja, hogy megtisztítsák a világ legmagasabb hegycsúcsát.

A nepáli turisztikai minisztérium a napokban közölte, a kampány eddigi ideje alatt összegyűjtött hulladék kétharmada biológiailag lebomló anyag, ezeket Okhaldghungába szállították feldolgozásra. A maradék egytonnányi nem lebomló hulladékot – mint a műanyagok és üvegek – Katmanduban fogják felhasználni. Dandu Raj Ghimire, a minisztérium elnöke elmondta továbbá, a kampány során megközelítőleg öt tonna szemetet gyűjtenek be a hegy lábánál található alaptáborban, két tonnát az egyes tábor környékénél, illetve hármat a kettes és hármas tábor területéről. Mindemellett a csapat négy hegymászó holttestét is megtalálta az alaptábor tisztítása közben, a Tibeti Hegymászók Egyesületének számításai alapján további tizenkét tetemet hozhatnak le a hegyről.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom