Honvédelem

Magyarország biztonsága csak a legfejlettebb eszközökkel garantálható

A 21. századi modern haderő fejlesztése és Magyarország biztonságának garantálása csak a legfejlettebb eszközökkel érhető el – jelentette ki a honvédelmi miniszter hétfőn Párizsban, a Le Bourget-i nemzetközi légibemutatón.

Magyarország biztonsága csak a legfejlettebb eszközökkel garantálható
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A beszerzések mellett a védelmi ipar fejlesztése adja meg azt a hátteret, amellyel a Magyar Honvédség teljes értékűen képes megfelelni a 21.századi elvárásoknak
Fotó: MH/Purger Tamás

A Honvédelmi Minisztérium közleményében idézte Szalay-Bobrovniczky Kristófot, aki hangsúlyozta: Magyarországnak lépést kell tartania a technológiai újításokkal. Hozzátette: a magyar kormány folyamatosan keresi az új megoldásokat és a legjobb haditechnikai eszközöket Magyarország és a magyar emberek biztonságáért.

A honvédelmi miniszter Sébastien Lecornu francia védelmi miniszter meghívására vett részt az 54. alkalommal megrendezett szakkiállításon.

A közlemény szerint a tárcavezető elmondta: Magyarországnak az erős és elszánt haderő felépítése mellett olyan modern, csúcstechnológiát képviselő védelmi eszközökre van szüksége, mint például a nyáron beérkező Airbus 225M többcélú helikopterek. A beszerzések mellett a védelmi ipar fejlesztése adja meg azt a hátteret, amellyel a Magyar Honvédség teljes értékűen képes megfelelni a 21. századi elvárásoknak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink