Határon túl

Háromnyelvű társasjáték

Immár magyar, horvát és roma nyelven is elérhető Az én Burgenlandom című társasjáték. A kártyákat a savanyúkúti (Bad Sauerbrunn) általános iskola diákjai ötlötték ki a helyi oktatási igazgatóság munkatársainak segítségével.

Háromnyelvű társasjáték
A kártyát a savanyúkuti (Bad Sauerbrunn) általános iskola diákjai ötlötték ki
Fotó: Facebook/Hans Peter Doskozil

Újabb iskolatípusokra terjesztik ki a savanyúkuti (Bad Sauerbrunn) általános iskola és a Burgenlandi Oktatási Igazgatóság által közösen fejlesztett Az én Burgenlandom című társasjátékot. Mint az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) szerdai műsorából egyebek mellett kiderült, külön készlet jelent meg horvát, magyar és roma nyelven, amelyek már elérhetők a kétnyelvű oktatási intézmények számára.

A június óta kapható csomag interaktív és megfelel a korszerű nyelvi- és olvasásfejlesztés követelményeinek.

A játék különlegessége, hogy minden iskola a saját régiójához igazíthatja azt, és önállóan alakíthatja át a kérdéseket is. A csomag utazásra hívja a tanulókat Edelstaltól Neuhaus am Klausenbachig, azaz Burgenland legészakibb sarkától a legdélebbi csücskéig. A játék során számos tényt lehet megtudni Burgenland kultúrájáról, történelméről, földrajzáról, növény- és állatvilágáról, valamint a népcsoportokról és azok nyelveiről.

A burgenlandi könyvtárak tíz társasjátékot kapnak, amelyek minden helyszínen bárki számára elérhetők. A Burgenlandi Tartományi Könyvtár és a Burgenlandi Pedagógiai Magánfőiskola is kap egy-egy csomagot.

Kapcsolódó írásaink