Határon túl

Juhtrágyával terítették be a polgármesteri hivatal bejáratát a dühös tiltakozók

A helyi lakosok több követelést is megfogalmaztak már eddig

Hétfőn újabb, immár tizedik alkalommal demonstráltak Palánka lakói, akik továbbra is az illetékes hatóságok felelősségre vonását követelik azért, amiért nem tettek megfelelő óvintézkedéseket a 13 éves áramütés áldozatául esett fiú és annak nagyapja tragikus halálesete előtt – írta meg a delhir.info.

Juhtrágyával terítették be a polgármesteri hivatal bejáratát a dühös tiltakozók
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az végzetes napon a tomboló vihar kidöntött egy villanyoszlopot, amelynek a lelógó vezetékei okozták a halálos sebesüléseket. A kábeleket nem távolították el időben, hiába jelentették a lakosok mintegy 25 alkalommal a halálos áramütést okozó meghibásodást.

A helyi lakosok több követelést is megfogalmaztak már eddig, közöttük a város polgármesterének lemondását is, ám eddig senki sem hallgatta meg a kéréseiket.

A tiltakozók ezért most „erőteljes üzenetet” küldtek az illetékeseknek, jelezvén, hogy a közösség elvárja az események körülményeinek alapos vizsgálatát és a megfelelő felelősségre vonást.

A tiltakozás végső szakaszában a demonstrálók juhtrágyával terítették be az önkormányzat bejáratát, és egy közúti kereszteződést is lezártak – olvasható a portálon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink