Határon túl

A Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi utazási pályázatot hirdet középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti a nemzeti összetartozás napi diákutaztatási programját Kárpát-medencei középiskolások részére.

A Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi utazási pályázatot hirdet középiskolásoknak
A pályázaton 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatás nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően
Fotó: Facebook/Rákóczi Szövetség

A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg a nemzeti összetartozás napjáról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több élmény, kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A pályázat a hagyományoknak megfelelően lehetőséget teremt arra, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen.

A pályázaton 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatás nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje május 22-e, hétfő, az utazásokat, kirándulásokat május 29. és június 9. között kell megvalósítani.

A pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet, de a pályázati elbírálásnál előnyben részesülnek azok az iskolák, ahol középiskolai szervezete működik a Rákóczi Szövetségnek.

A pályázati online űrlap elérhető a https://rakocziszovetseg.org/2023/05/03/felhivas-diakutaztatasi-program-2023-junius-4/ címen.

Kapcsolódó írásaink