Belföld

Rákóczi Szövetség: Mintegy 1500 diák érkezik a Kossuth téri pápai szentmisére

A középiskolások Kárpátaljáról, Partiumból és Magyarországról jönnek vonattal

Mintegy 1500 diák érkezik a Kossuth téri pápai szentmisére a Rákóczi Szövetség középiskolai szervezeteinek képviseletében – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Rákóczi Szövetség: Mintegy 1500 diák érkezik a Kossuth téri pápai szentmisére
Pápalátogatás – Rákóczi Szövetség: mintegy 1500 diák érkezik a Kossuth téri pápai szentmisére
Fotó: AFP/Filippo Monteforte

A középiskolás diákok Kárpátaljáról, Partiumból és Magyarországról érkeznek vonattal, a MÁV közreműködésével vasárnap reggel 6 óra és 6.30 között a Nyugati Pályaudvarra a 11-es vágányhoz, ahonnan közösen indulnak a Kossuth téri pápai szentmisére.

A Nyugati pályaudvarra érkezik vasárnap reggel vendégeink mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és 100 fiatalja, a Misszió Tours szervezésében - írták.

Közlésük szerint a pápai szentmisére érkező fiatalokat Böjte Csaba és Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára fogadja a Rákóczi Szövetség vezetőivel együtt.

„Bízunk benne, hogy meghatározó, szép élményt nyújt a Szentatyával való találkozás a fiataloknak, akik sokezer magyarral együtt imádkozhatnak a békéért, a keresztény Magyarországért és Európáért” – fogalmaztak a közleményben.

Ferenc pápa 2023. április 28-30-ai apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó minden nyilvános eseményről beszámol a közmédia szinte valamennyi csatornája. A Duna tévécsatornán, illetve a Kossuth rádióban összesen hat, pénteken, szombaton és vasárnap is két-két élő közvetítés lesz látható, hallható.

Kapcsolódó írásaink