Gazdaság

Magyarország ifjú innovátorai a BME-n mérik össze tudásukat

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára (OTIO) több mint 193 diák, 138 projekttel nevezett, akik közül már csak 28 pályázat van versenyben, hogy a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett döntőn bemutassa tudását május 31-én és június elején a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, nyilvános kiállítás keretében.

Magyarország ifjú innovátorai a BME-n mérik össze tudásukat
A BME Q épületében kerül sor a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjére
Fotó: Facebook/Országos Tudományos és Innovációs Olimpia

Május 31-én és június 1-én, a BME Q épületében kerül sor a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjére, amely egy kétnapos, nyilvános bemutató is. A zsűri döntése értelmében összesen 28 projekt keretében 36 fiatal mutatkozhat be, akik között megtalálható olyan is, aki önvezető kerekesszéket, termoakusztikus motort, magaslégköri ballont vagy napelemes, hibrid okosrollert tervezett.

A MISZ által felkért szakemberekből álló zsűri a két nap folyamán újból értékeli a diákok munkáit és eredményeit, hogy az interjúk után kiválasszák a nyerteseket. A díjkiosztó ünnepséget 2024. június 1-jén tartják a Kopaszi-gáton, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban, ahol az ország legtehetségesebb 10–12 diákja kap majd kiemelt elismerést. Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, az esemény szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az OTIO keretében a legkiválóbb pályázat készítői, valamint a felkészítő tanárok között több mint 12 millió forint díj kerül felosztásra.

Az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia egyik célja, hogy minél több középiskolás diákot megfertőzzön a tudomány és az innováció szeretetével, ezért a kiállításra a Magyar Innovációs Szövetség várja a középiskolás diákokat, hogy találkozhassanak Magyarország leginnovatívabb fiataljaival.

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg.

Kapcsolódó írásaink