Gazdaság

Csempészcigaretta nélkül maradt a borvidék

Több mint ezer doboz bolgár cigarettával indult útnak az az autós, aki a francia borvidék epicentrumába akart eljutni az illegális áruval. A férfit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei nem engedték tovább Fejér vármegyénél, tudatta az adóhatóság lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Csempészcigaretta nélkül maradt a borvidék
Csempészcigaretta nélkül maradt a borvidék
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az egyenruhások egy francia személyautót kezdtek ellenőrizni a lepsényi pihenőhelyen, ahol a kibélelt jármű szinte rögtön lelepleződött. A francia óvárosba – Bordeauxba – tartó kocsi oldalkárpitjait és a pótkerekeit nem kímélték, minden gyári rekeszét illegális cigarettával tömték meg.

A 37 éves sofőr cáfolta, hogy tudott volna az elrejtett füstrudakról. Azt nyilatkozta, hogy a kocsi tulajdonosa megbízta, hogy vigye az autót a megadott címre, de más feladatot nem kapott.

A pénzügyőrök összesen 1021 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, több mint 2,2 millió forint értékben. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett, költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell, és több millió forint bírságra is számíthat.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal.

Kapcsolódó írásaink