Gazdaság

Továbbra is élénk a lakásbiztosítási kampány

Továbbra is élénk a márciusi lakásbiztosítási kampány, a harmadik héten 19 százalékkal nőtt a Netrisknél az új kötések száma az egy héttel korábbihoz képest, ami éves szinten több mint tízszeres emelkedés – közölte a biztosításközvetítő szerdán, saját adatai alapján.

Továbbra is élénk a lakásbiztosítási kampány
Otthonról online is köthető lakásbiztosítás (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Hans Lucas/Serge Tenani

A Netrisken történt kötésekből ítélve csaknem 35 ezer forint az átlag, de az éves díj nagyban függ a lakóingatlanok méretétől – hívták fel a figyelmet.

A 40 négyzetméternél kisebb alapterületű garzonlakások esetében az éves átlagdíj 15 200 forint, a 40-80 négyzetméteres lakásoknál 18 700, a 80-120 négyzetmétereseknél pedig 32 200 forint. A családi házak közül a 150 négyzetméteresnél kisebbekre 35 700 forintért, a 150-300 négyzetméteresekre pedig 53 500 forintos átlagdíjjal kötöttek biztosítást márciusban.

A biztosításközvetítő összefoglalója szerint egy új lakásbiztosítással sok ingatlantulajdonos több mint 20 ezer forintos megtakarítást is elérhet éves szinten.

A kampány során eddig a fővároson belül a XIV., XIII., XI. kerületi ingatlanokra kötötték a legtöbb lakásbiztosítást. Budapesten kívül Debrecen az első, lakosságarányosan pedig Székesfehérvár áll az élen a Netrisk adatai szerint.

Kapcsolódó írásaink