Gazdaság

Új árinformációs rendszer érkezik

A fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat információkat

Üzemanyag árinformációs rendszer kialakításán dolgozik a Magyar Ásványolaj-szövetség (MÁSZ), a fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

Új árinformációs rendszer érkezik
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Katona László

A közleményben a szövetség ismertette: a mintegy 2000 hazai üzemanyagtöltő állomás több mint felét a MÁSZ tagvállalatai üzemeltetik. Ezeken a kutakon történik a benzin 75, valamint a dízel termékek csaknem 70 százalékának kiskereskedelmi értékesítése.

A MÁSZ kiemelte, hogy egyre gyakrabban jelennek meg sokszor egymásnak is ellentmondó híradások a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árak alakulásáról, azok elhelyezkedéséről a régiós piacokkal történő összevetésekben. Egy, a piacra jellemző átlagos kiskereskedelmi ár meghatározása rendkívül összetett feladat, az árképzés tulajdonosi döntés, változása akár napi szinten bekövetkezhet – fogalmaznak a közleményben.

A MÁSZ a szükséges adatok rendelkezésre állása, azok korrekt régiós összevethetősége érdekében dolgozik az üzemanyag árinformációs rendszer kialakításán. A szervezet tagjainak (hazai és nemzetközi olajvállalatok) operatív adatait feldolgozó fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat – közölték.

A korrekt tájékoztatás, az elérhető legpontosabb adatok elengedhetetlenek annak bemutatására és megerősítésére, hogy a MÁSZ elkötelezett egy olyan hazai üzemanyagárszint fenntartásában, amely nemzetközi összevetésben is biztosítja a régiós középmezőnyhöz való tartozást a rendkívül hektikus és kiszámíthatatlan kőolaj világpiaci háttér ellenére is – hangsúlyozta közleményében az ásványolaj szövetség.

Kapcsolódó írásaink