Gazdaság

Átadták a termelői piacot a borsodi Bőcsön

A kormány célja, hogy szélesítse a vidéki élet lehetőségeit

Átadták a 118 millió forintból kialakított termelői piacot szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bőcsön.

Átadták a termelői piacot a borsodi Bőcsön
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Nagy László polgármester és Szőnyi Tamásné református lelkipásztor (j-b) átvágja a nemzeti színű szalagot a 118 millió forintból, száz százalékban kormánytámogatásból kialakított termelői piac átadásán Bőcsön 2023. augusztus 2-án. Az épületben irodát, gombavizsgáló helyiséget, vizesblokkokat, raktárakat és két üzlethelyiséget alakítottak ki, a piac előtt parkolókat építettek
Fotó: MTI/Vajda János

Az eseményen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, egy település életén az új vagy felújított közösségi terek tudnak sokat változtatni, a termelői piacok pedig ilyen, fejlődést biztosító helyszínek.

Ha a magyar mezőgazdaság értékeit kézzelfoghatóbbá akarjuk tenni, akkor a termelői piacoknak nagyon nagy jövője van, hiszen hazai termelők munkájával megtermelt, jó minőségű és egészséges terményeket lehet itt vásárolni – fogalmazott a miniszter.

A két és fél év alatt elkészült beruházást méltatva elmondta, a Magyar falu program keretében sikerült egy hulladék elszállítására alkalmas teherautót is beszerezni.

A kormány célja, hogy szélesítse a vidéki élet lehetőségeit, és biztosítsa ugyanazokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket a nagyobb városokban lehet elérni – hangoztatta Gulyás Gergely.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, az itt élőknek fontos eredmény, hogy megépülhetett a termelői piac.

A piactér lehetőséget ad a helyi termelőknek terményeik gyors és helyben történő értékesítésére, egészséges jó minőségű élelmiszereket kínálva – erősítette meg a képviselő.

A Magyar falu programra kitérve Koncz Zsófia hangsúlyozta, a beruházások szinte minden magyar településen kézzelfogható fejlődést jelentenek.

A 118 millió forint értékű beruházást száz százalékban kormánytámogatásból valósította meg a bőcsi önkormányzat. Az épületben irodát, gombavizsgáló helyiséget, vizesblokkokat, raktárakat és két üzlethelyiséget alakítottak ki, a piac előtt parkolókat építettek.

Kapcsolódó írásaink