Gazdaság

Újabb források a palicsi aquaparknak

Még százhúszmillió dinárt ad Vajdaság vezetése a palicsi aquaparkra. A beruházás teljes összege így eléri az 1,6 milliárdot.

Újabb források a palicsi aquaparknak
Vidám hangulatot ígérnek a beruházók a nyár utolsó hónapjára (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Hegedűs Márta

Közösen tekintette meg a víztornyot és az épülő aquaparkot kedden Pásztor István és Husein Memić. A Szabad Magyar Szó tudósítása szerint a Palics Park vállalat vezetője és a belgrádi kormány idegenforgalmi miniszterre közösen emlékeztetett, a projekt kivitelezése 2018 óta zajlik, s a kivitelezők szándéka az, hogy a munkálatok július végéig befejeződjenek.

Ezekben a napokban intenzíven dolgozunk egy nyilvános pályázat kiírásán, amelynek során kiválasztjuk majd az üzemeltetőt, aki gondoskodik a létesítményről és azoknak a szolgáltatásoknak minőségéről, amelyek majd idevonzzák az embereket – fogalmazott Pásztor István. A közbeszerzést néhány napja írtuk ki, a felújításhoz szükséges mintegy harmincöt millió dinár pedig már adott – fogalmazott.

Néhány napja jártunk a vikendtelepen, ott gyakorlatilag már befejeződtek az akkor megkezdett munkálatok – mondta Pásztor István. Folytatjuk az erőfeszítést, hogy Palics olyanná váljon, amilyennek elképzeltük, hogy az idevonzza és itt is tartsa a vendégeket az egész év során – hangoztatta, s egyben hozzátette, egyetlen dinárt sem kértek az idelátogató minisztertől.

Husein Memić idegenforgalmi tárcavezető a bejáráson arról beszélt, az aquaparkba eddig 959 millió dinárt ruháztak be, most még százhúszmillió dinár jut rá, míg a projekt összértéke eléri az 1,6 milliárd dinárt (5,056 milliárd forint). Becsléseink szerint Szabadkára és Palicsra a turisták fele külföldről érkezik, de az a célunk, hogy a hazaiakat is itthon tartsuk és növeljük az idegenből érkezők számát – mondta a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink