Gazdaság

Eredményt hirdetett a PADME

Innovatív megoldások aktuális témákra a Kárpát-medencei Tanulmányi Versenyen

Beke Balázs Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszak hallgatója lett a Kárpát-medencei Tanulmányi Verseny győztese. A június elsején megtartott  döntővel ért véget a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) által meghirdetett megmérettetés, amelyet a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendeztek meg a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

Eredményt hirdetett a PADME
A döntőben bemutatott prezentációk témája igen sokszínű volt a zöld növekedés, az agráriumot érintő klímaváltozás és az Azonnali Fizetési Rendszer megadott témakörein belül
Fotó: MNB Oktatási Klub

Mint arra Dubéczi Zoltán, az MNB Oktatási Klub elnöke a döntőbe jutott versenyzők köszöntésekor emlékeztetett, a PADME támogatásával rendszeresen szerveznek tanulmányi versenyeket, a most zajló a tanév utolsó ilyen eseménye, amely a határon túli hallgatóknak is lehetőséget teremtett.

A klub elnöksége és az MNB szakértői három nagyon aktuális, mindannyiunkat húsba vágóan érintő témát ajánlottak kidolgozásra a pályázatban résztvevőknek: zöld növekedés; klímaváltozás az agráriumban és az azonnali fizetési rendszer. A hallgatóknak egy maximum 15 oldalas, tudományos igényességű tanulmányban kellett kifejteniük választott témájukat. Tizenkét szerző jutott a döntőbe, ahol tízperces prezentáció keretében és az azt követő szakmai kérdések megválaszolásában mérték össze tudásukat – a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem és a II. Rákóczi Ferenc Főiskola képviseletében.

Hét versenyző online kapcsolódott be az eseménybe, köztük a harmadik helyezett is, aki Nápolyból, az Erasmus program résztvevőjeként jelentkezett be. 

A Magyar Nemzeti Bank szakértőiből álló zsűri – Gábriel Péter főosztályvezető, versenyképességi és strukturális kutatások főosztálya; Tőrös-Barczel Nikolett elemző, fenntartható pénzügyi elemzési osztály; Dubéczi Zoltán, az MNB elnöki főtanácsadója, az Oktatási Klub elnöke – az alábbi döntést hozta:

  • I. helyezett, 300 ezer forint díjazással – Beke Balázs Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszak másodéves  hallgatója. Témája a klímaváltozás és az agrárium kapcsolata, a mezőgazdasági termésszerkezet változása, a Kárpát-medence régió külkereskedelmi átalakulása.
  • II. helyezett, 250 ezer forint díjazással – Aigner Iván, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola másodéves hallgatója. Angol nyelven megtartott prezentációjának címe: Dare to DIGInnovate for Sustainability through Green Growth.
  • III. helyezett, 200 ezer forint díjazással – Márton Gergely, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem mesterszakos hallgatója, aki a magyar szürke szarvasmarha tenyésztéséről és értékesítési lehetőségeiről írta tanulmányát.

 A díjakat Dubéczi Zoltán, az MNB Oktatási Klub elnöke adta át, és mondott köszönetet a nyerteseknek az igen figyelemre méltó teljesítményükért, innovatív megoldásaikért.

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) 2017-ben alakult. Célja, hogy az MNB és az akkori Pallas Athéné Alapítványok – ma a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány – által támogatott oktatási programok résztvevői, ösztöndíjas hallgatói és a programokban közreműködők részére szakmai közösséget működtessen. Jelenleg már negyven hazai és külhoni felsőoktatási intézmény hallgatóit, oktatóit, valamint a Magyar Nemzeti Bank munkavállalóiból álló szakmai közösséget fogja össze.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom