Gazdaság

Befejeződött egy zöldmezős fejlesztés Sarkadon

Az épületbe a városüzemeltetési feladatokat ellátó városgazdálkodási iroda költözött, de további irodákat külső partnerek is bérbe vehetnek – közölték

Befejeződött egy 230 millió forintos, uniós támogatásból megvalósított zöldmezős fejlesztés a Békés vármegyei Sarkadon – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Befejeződött egy zöldmezős fejlesztés Sarkadon
Képünk illusztráció
Fotó: KRISTIN SCHMIDT / dpa / AFP

A támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerték el. Az összegből a tízezres lélekszámú város határán megépült egy 260 négyzetméteres, irodákat és kiszolgáló helyiségeket magában foglaló épület, valamint egy 560 négyzetméteres, acél vázszerkezetű, nyeregtetős szerelőcsarnok, benne 11 raktár.

A szerelőcsarnok ipari és közúti gépek parkoltatására, valamint gyártócsarnokként is használható, emellett a csarnok első részében előkészítettek egy mezőgazdasági és egyéb járművek műszaki vizsgáztatására alkalmas részt is.

A beruházás során bekötötték az áramot, az ivóvizet, a szennyvízelvezetést, és a szükséges épületgépészeti, épületvillamossági, tűzvédelmi rendszert is kiépítették. A telken belül személygépkocsik részére parkolókat, valamint belső úthálózatot és rakodóterületet alakítottak ki.

A kivitelezést a közbeszerzési eljárás eredményeként a sarkadi székhelyű Sarkadi Építőipari Közös Kft. végezte.

Az épületbe a városüzemeltetési feladatokat ellátó városgazdálkodási iroda költözött, de további irodákat külső partnerek is bérbe vehetnek – közölték.

Kapcsolódó írásaink