Gazdaság

Május 31-ig lehet teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán lévő összegeket

A kormányzat célzott intézkedése a rendelkezésre álló adatok szerint eredményesnek és hatásosnak bizonyult

A kormány a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megőrzése érdekében korábban arról döntött, hogy a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehetséges teljes összegben felhasználni, ezt követően 15 százalékos díj terheli a „bennragadt” összegeket – emlékeztetett pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Május 31-ig lehet teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán lévő összegeket
Május 31-ig lehet teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán lévő összegeket
Fotó: kormany.hu

A Kormány a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megőrzése érdekében korábban arról döntött, hogy a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehetséges teljes összegben felhasználni, ezt követően 15 százalékos díj terheli a „bennragadt” összegeket.

A kormányzat célzott intézkedése a rendelkezésre álló adatok szerint eredményesnek és hatásosnak bizonyult, a korábban tapasztalt 100 milliárd forint helyett 2023. április elején mindössze 20-22 milliárd forintnyi „alvópénz” állt rendelkezésre a SZÉP-kártyákon. A Kormány köszöni a lakosság együttműködését, közreműködésükkel mintegy 80 milliárd forintnyi forrás került a gazdaságba, hozzájárulva a munkahelyek és a családok megvédéséhez.

Felhívjuk ugyanakkor ismételten minden SZÉP-kártya tulajdonos figyelmét arra, hogy időben – tehát május 31-ig – használja fel a 2022. október 15-ig jóváírt, még rendelkezésre álló SZÉP-kártya egyenlegét.

Jelenleg az „alvópénzeken” felül mintegy 130 milliárd forint, azaz összességében mintegy 150 milliárd forintnyi, kedvező adózású, béren kívüli juttatás áll a lakosság rendelkezésére a Széchenyi Pihenőkártyákon, hasonlóan a korábbi évekhez.

Kapcsolódó írásaink