Gazdaság

Kiképezhető kutyákra vadászik a NAV

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-ig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra – derül ki a NAV lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Kiképezhető kutyákra vadászik a NAV
Jöhetnek az utódok, a NAV csodakutyája, Thor a közelmúltban vonult nyugdíjba
Fotó: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A közlemény szerint 2023-ban is keres kiképezhető kutyákat a NAV. A kiképzők oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, chippel ellátott kutyákat várnak. Járőrkutyának kizárólag német juhászkutya fajtájú, nagytestű, kan ebeket keresnek, a keresőkutyáknál ivarra, fajtára vonatkozó megkötés nincs. Egyes keresőkutyák speciális feladatokat látnak majd el, a folyami határátkelőhelyek ellenőrzésében segítik a NAV munkáját. Erre a speciális szerepkörre kimondottan kis- vagy közepes testű, az erős hangokra, mélységre, magasságra nem érzékeny ebeket várnak.

A részletes feltételek a NAV honlapján elérhetőek, a megfelelő kutyák tulajdonosai február 17-ig küldhetik el kezdőajánlatukat a [email protected] e-mail-címre. A levélben a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát, vételárát, a gazda e-mail-címét, adatait, FELIR-azonosítóját kell megadni, illetve jelezni kell azt is, hogy az eladó magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft.-ként – küldi ajánlatát. A két kiírás részletei itt olvashatók.

A hivatal felveszi a kapcsolatot azokkal, akiktől második, konkrét ajánlatot is kér. A sikeres keresőkutya-jelöltek először 21 napos próbaidőre kerülnek a kiképzőkhöz. A NAV várja a négylábú tehetségeket, a jövő sikeres kereső- és járőrkutyáit!

Kapcsolódó írásaink