Gazdaság

Kazah–magyar tőkealap indul

Egyetértési nyilatkozatot írt alá egy közös kockázati tőkealap létrehozásáról a vezető magyar tőkealapkezelő Széchenyi Alapok és a kazah–szingapúri kockázatitőke-befektető Steppe Capital Pte. Ltd. A Széchenyi Alapok a hazai tőkepiac egyik legnagyobb és legaktívabb befektetője.

Kazah–magyar tőkealap indul
Erikzhan Issengaliyev (balra) és Jobbágy Dénes (jobbra) szerződéskötés utáni kézfogása
Fotó: A Széchenyi Alapok közösségi oldala

A közös tőkealap egy magántőke- és egy kockázati tőkealapból áll majd, amelyekből magas hozampotenciállal rendelkező nemzetközi befektetések valósulhatnak meg – közölte pénteken közösségi oldalán a Széchenyi Alapok. Mint írták, a vezető magyar tőkealapkezelő Széchenyi Alapok és a kazah–szingapúri kockázatitőke-befektető Steppe Capital Pte. Ltd. egyetértési nyilatkozatot írt alá közös, kazah–magyar kockázati tőkealap létrehozásáról a Kazah–Magyar Kormányközi Bizottság mai ülésén.

Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója a hír kapcsán arról beszélt, befektetési csapataik szakértelmére, meglévő kapcsolatainkra és az Óbudai Egyetem révén bevont tudományos hátterünkre építve céluk, hogy közösen új szintre emeljük a kazah és a magyar üzleti együttműködést.

Erikzhan Issengaliyev, a Steppe Capital Pte. befektetési igazgatója szerint magas elvárásokkal hozták létre ezt a közös vállalatot a Széchenyi Alapokkal, mert hisznek abban, hogy ezzel nem csak tulajdonosank hozamát maximalizálják, hanem a vonzó befektetési és társbefektetési lehetőségek kiaknázásával elősegítik a két állam gazdaságának növekedését.

A befektetés, melyben mindkét fél fele-fele részesedéssel bír majd, mindkét részalap esetében eléri a tízmillió amerikai dollárt.

Kapcsolódó írásaink