Gazdaság

Elon Musk szerint még mindig a Tesla a világ legértékesebb cége

A tőzsdére lépése óta a legrosszabb évét zárja a Tesla 2022-ben

Az üzletember üzenetet küldött a dolgozóinak, ami természetesen rögtön ki is szivárgott – írja a Portfolio.

Elon Musk szerint még mindig a Tesla a világ legértékesebb cége
Tesla-gyár az Egyesült Államokban, a kaliforniai Fremontban
Fotó: Tayfun Coskun/AFP

Hatalmasat zuhant idén a Tesla, legalábbis ami a vállalat részvényeit érinti. Az egész éves 68 százalékos csökkenés úgy még megdöbbentőbb, ha figyelembe vesszük, hogy ebből csak a decemberi eredmény –42 százalék volt.

Ezzel az is eldőlt, hogy a tőzsdére lépése óta a legrosszabb hónapját, negyedévét, valamint évét zárja 2022-ben a Tesla – a pénzügyi szakértők szerint ez annak is köszönhető, hogy a brand erősen túlértékelt.

Musk ezzel szemben úgy véli, hogy az emelkedő kamatlábak tehetnek a Tesla rossz tőzsdei mutatóiért. Az üzletember kritikusai ugyanakkor a Twitter felvásárlását is a háttérben látják, ami miatt 675 milliárd dollárral csökkent a vállalat piaci kapitalizációja.

Levelében Musk megköszönte az alkalmazottak munkáját, egyben felhívta a figyelmüket arra, hogy „ne zavarja meg őket a tőzsdei őrület”. Arra kérte a dolgozókat, hogy dolgozzanak továbbra is keményen az év erősebb befejezéséért.

Úgy vélekedett, hogy továbbra is kiváló teljesítményt kell mutatniuk, Musk pedig továbbra is hisz abban, hogy a Tesla lesz a legértékesebb vállalat a világon. A cég jelenleg minden divíziójából kollégákat toboroz, hogy segítsenek teljesíteni a kiszállítási célokat, melyet a Tesla minden évben 50 százalékkal kíván megugrani.

Kapcsolódó írásaink