Gazdaság

A magyarok többsége nem érez jelentős rezsiköltség-növekedést

A magyarok csaknem négyötöde (78 százalék) nem érzi úgy, hogy nagymértékben megnőttek volna rezsikiadásai az előző év hasonló időszakához viszonyítva – derült ki a Nézőpont Intézet friss felméréséből.

A magyarok többsége nem érez jelentős rezsiköltség-növekedést
A magyarok csaknem négyötöde (78 százalék) nem érezte azt, hogy nagymértékben növekedtek volna költségei
Fotó: MH/Kövesdi Andrea

A magyar kormány a továbbiakban is jelentős forrásokat különít el a lakosság védelmére, és fenntartja a rezsicsökkentést az átlagfogyasztásig. A Nézőpont Intézet friss felmérése alapján az intézkedésnek így is haszonélvezője a legtöbb állampolgár.

A közvélemény kutatás során arról kérdezték az embereket, hogy mekkora mértékben emelkedtek a rezsiszámláik az elmúlt évhez képest. Arra a kérdésre, hogy a tavalyi évhez képest az előző hónapban hogyan alakultak a rezsiköltségei, decemberben a magyar választóknak a 33 százaléka azt jelezte, hogy nem történt változás, további 39 százalék szerint pedig csak kis mértékben nőtt. Mindössze a magyar választók ötöde (22 százalék) számolt be jelentős növekedésről.

A pártpreferencia alapján ez a szám már csökken, hiszen a baloldali szavazók csupán 71 százaléka mondta azt, hogy egyáltalán nem vagy csak kis mértékben emelkedtek a rezsiterhei. Ez a szám a kormánypárti szavazók esetében 86 százalék volt.

Kapcsolódó írásaink