Gazdaság

Soha többé földadó!

Aláírásgyűjtést indított a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Márki-Zay Péter kezdeményezésére Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen.

Soha többé földadó!
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a leghatározottabban elutasítja a földadó kivetését
Fotó: MH

A petíció kiemeli, hogy a dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter földadóval sújtja a gazdákat, és más baloldali települések ugyanezt tervezik.

Mindezzel a magyar gazdákat sarcolják meg, ráadásul az évszázad legsúlyosabb aszályát követően.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a leghatározottabban elutasítja a földadó kivetését – írják a petícióban.

A MAGOSZ és a NAK ezért felszólítja a dokumentum által a településvezetőket, hogy ne sarcolják meg földadóval a történelmi aszályt elszenvedett gazdálkodókat, hiszen a magyar gazdák és a magyar emberek közös érdeke a hazai agrárium versenyképességének megőrzése.

A MAGOSZ és a NAK a fentiek értelmében aláírásgyűjtést kezdeményezett, amelyhez bárki csatlakozhat!

Az aláírásgyűjtést követően a két szervezet kezdeményezi a kormánynál, hogy földadóval soha többé ne sújthassák a magyar gazdákat – áll a petícióban.

Kapcsolódó írásaink