Gazdaság

Nagy István: A brüsszeli szankciók miatt emelkednek a mezőgazdasági termelés költségei

Az élelmiszerárak kérdése a nemzeti konzultációban is szerepel

A élelmiszerárak kérdése a nemzeti konzultációban is szerepel – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter hétfőn a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Nagy István: A brüsszeli szankciók miatt emelkednek a mezőgazdasági termelés költségei
Nagy István szerint az elszálló élelmiszerárak is azt bizonyítják, hogy a szankciók jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak
Fotó: Facebook/Nagy István

Kifejtette, a brüsszeli szankciók miatt megemelkedtek a gázárak, és ez nagymértékben növeli a mezőgazdasági termelés költségeit. Példaként említette, hogy a műtrágyagyártás költsége különösen érzékeny a gázáremelkedésekre.

Hozzátette, ez a probléma nemcsak Európát érinti, az áremelkedések a fejlődő országokban élelmezési válságot okozhatnak, és ez az eddigieknél is nagyobb migrációs hullámokat válthat ki.

Hangsúlyozta: az elszálló élelmiszerárak is azt bizonyítják, hogy a szankciók jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak.

Nagy István úgy fogalmazott, olyan kérdésekről van szó, amelyek mindenki életét érintik, és arra biztatott mindenkit, hogy mondják el véleményüket, vegyenek részt a konzultációban.

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink