Belföld

Nagy István: Zavartalanul zajlik a tűzifaprogram

Zavartalanul zajlik a tűzifaprogram az országban, minden erdőgazdaság erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy kielégítse a lakossági igényeket – mondta az agrárminiszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Nagy István: Zavartalanul zajlik a tűzifaprogram
Nagy István: A fejlesztéssel a magyar mezőgazdaság versenyképessé válik
Fotó: MH

Nagy István ugyanakkor jelezte, olyan igénybevételnek van kitéve az állami erdőgazdaság, amely volumenében nagyobb, mint egy normális fűtési szezonban.

Arra is rámutatott, hogy az egyes erdőgazdaságok eltérő nyomás alatt vannak. Példaként említette, hogy a Pilisi erdőgazdaság területén él a magyar lakosság 30 százaléka, miközben a kitermelhető fa mennyisége az összes erdő 5 százaléka.

Ezért úgy döntöttek, hogy az eltérő igénybevételű területekre munkatársakat, gépeket csoportosítanak át, hogy a fakitermelés intenzitását növelni tudják. Az erdőgazdaságok szolidaritását jelzi, hogy mindezek mellett még hatósági áras tűzifa-alapanyaggal is kisegítik egymást.

A miniszter jelezte, több mint 23 500 köbméternyi fa kelt útra a múlt hét végén, és érkezik meg a napokban a különböző átrakóhelyekre, hogy a lakosság eltérő igényeiből eredő nyomást zökkenőmentesen ki tudják elégíteni.

Kapcsolódó írásaink