Gazdaság

Október 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok

Október 31-ig érvényesek az előző félévre matricával ellátott diákigazolványok, ezért a MÁV–Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

Október 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok
Október 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok
Fotó: MH

A MÁV Zrt. pénteken közölte, hogy a diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

Azon diákok, akik október 31. előtt nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték, az igazolvány kiadásáig kapott QR-kódos, nyomtatott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni. November 1-jétől csak az eredeti pecséttel és aláírással ellátott diákigazolvány-helyettesítő igazolás fogadható el – hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt.

Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulója érvényes diákigazolvánnyal a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Az infláció meggyötri az embereket

ĀA szabadság elérését 1956-ban is egy béketárgyalással akartuk elérni – A következő év végére meg kell felezni az inflációt – A gazdasági megkönnyebbülést a béketárgyalás hozná el+ VIDEÓ