Gazdaság

Washington újabb szankciókkal sújtja Pekinget

Szintet lépett a Kína ellen vívott gazdasági háború

Több mint 30 kínai cég került fel pénteken az USA szankciós listájára, miközben Washington azt is megtiltotta, hogy amerikai eszközökkel készült chipeket adjon el bárki az ázsiai országnak.

Washington újabb szankciókkal sújtja Pekinget
Az Egyesült Államok új eszközökkel kívánja megbénítani ázsiai riválisának fejlődését
Fotó: MH

Az Egyesült Államok új eszközökkel kívánja megbénítani a kínai chipipart – jelentette a Reuters. A hírügynökség beszámolója szerint a Biden-adminisztráció pénteken olyan exportellenőrzési szabályokat léptetett életbe, amelyek megtiltják az amerikai eszközökkel előállított chipek kivitelét Kínába.

A rendelkezések hatálya elvben a külföldi gyárak termékeire is kiterjed. Ezzel együtt a Huawei mellé több mint 30 további cég került fel Washington feketelistájára, néhányuk azzal az indokkal, hogy közreműködnek az ujgur kisebbség elnyomásában. Más vállalkozásokat pedig azzal vádol az USA, hogy titokban segítik Oroszországot az Ukrajna ellen vívott háborújában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom