Gazdaság

Hatalmas az érdeklődés a kormány tűzifaprogramja iránt

Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a tűzifaprogramban – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a szaktárca keddi közleménye szerint.

Hatalmas az érdeklődés a kormány tűzifaprogramja iránt
Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni
Fotó: MH

Az Agrárminisztérium (AM) kiemelte, az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a szállítások is. A főváros környékén, illetve az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés.

Az állami erdőgazdaságok az igényeket folyamatosan rögzítik, és megnövelt kapacitással dolgoznak a lakosság kiszolgálásán – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki az Egererdő Erdészeti Zrt.-nél személyesen győződött meg arról, hogy folyamatos a munka annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megkaphassa az igényelt tűzifát – írták.

Közleményében a minisztérium felidézi, a Tűzifaprogramot az energia-veszélyhelyzet megoldása érdekében indította a kormány. Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni. De fontos, hogy emellett telefonon vagy e-mailben is várják az érdeklődést az erdőgazdaságok, akik naponta több száz telefonhívást és ezres nagyságrendű e-mailt fogadnak.

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a társaságok minden megkeresést fel fognak dolgozni, és a lehetőségekhez képest mielőbb válaszolni fognak az érdeklődésre” – mondta a tárcavezető. Az ország különböző pontjain eltérő mennyiségű tűzifaigény érkezik be az erdőgazdaságokhoz. A főváros környékén és az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés. Azon dolgozunk, hogy átcsoportosítással a megnövekedett igényeket mindenhol minél előbb és minél zökkenőmentesebben ki tudjuk elégíteni, amihez a türelmüket szeretnénk kérni – írják a közleményben.

Kiemelte továbbá, hogy az állami erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog jutni a tűzifához – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

Kapcsolódó írásaink