Gazdaság

A kis és közepes cégek lehetnek a munkaerőpiaci változások nyertesei

A kkv-szektor járhat jól, ha felszabaduló munkaerő jelenik meg az álláspiacon.

A kis és közepes cégek lehetnek a munkaerőpiaci változások nyertesei
A céges és a munkavállalói oldal is kompromisszumképesebb lehet
Fotó: MH

Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary Kft. ügyvezető tulajdonosa az azuzlet.hu megkeresésére úgy fogalmazott, a változás már elkezdődött. Szerinte a munkavállalók most sokkal inkább megbecsülik a munkahelyüket, viszont a lelkiállapotuk rosszabbnak bizonyul.

A szakember szerint a Kata változása, az energiaárak robbanásszerű emelkedése, az infláció és a fizetőképes kereslet várható visszaesése mind abba az irányba mutat, hogy megint egy új időszak jöhet a munkaerőpiacon.

Csökkennek majd a munkavállalói elvárások, főleg a bérigény, mivel többen pályáznak ugyanarra a pozícióra, a magasabban képzett munkaerőt viszont nehezebb lesz megtartani a kis és közepes vállalkozásoknak. 

Megjelent az úgynevezett passzív álláskeresés is, amikor van munkája valakinek, de nyitott az előnyös ajánlatok fogadására.

A szakértő szerint összefoglalóan elmondható, a pénz továbbra is kardinális dolog lesz a munkahelyválasztásnál, mindkét oldalnak kell egy kicsit engednie.

Friss bejelentés, hogy vissza nem térítendő kormányzati támogatást kaphatnak rezsiszámláikhoz az energiaintenzív kkv-k

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom