Gazdaság

Már kilenc új Ikarus elektromos busz szállít utasokat Székesfehérváron

Négy új Ikarus elektromos busszal bővült Székesfehérváron a Volánbusz flottája. Menetrendszerinti közlekedésben már összesen kilenc Ikarus 120e autóbusz szállítja az utasokat a városban.

Már kilenc új Ikarus elektromos busz szállít utasokat Székesfehérváron
Négy vadonatúj Ikarus busszal bővült a székesfehérvári flotta
Fotó: MH

Két busz állt forgalomba június 29-én Székesfehérváron, amelyek már a tavalyi év februárjában komoly tesztelési folyamaton mentek át. Augusztus elsején még három vadonatúj busz csatlakozott a flottához, most pedig, augusztus harmincadikától négy darab Ikarus 120e autóbusz teljesít szolgálatot a városban.

Az ütemezés szerint szeptember végéig az Ikarus átadja a Volánbusznak az utolsó három járművet, így lesz teljes a tizenkét darabos flotta.

Szeptember végéig tizenkét Ikarus 120e áll forgalomba Székesfehérváron
Szeptember végéig tizenkét Ikarus 120e áll forgalomba Székesfehérváron
Fotó: MH

„A székesfehérvári elektromos autóbuszokat a városvezetés kezdeményezésére, a HUMDA Zrt. Zöld Busz Programjának keretében vásárolta meg a Volánbusz Zrt., kifejezetten a város elavult, környezetszennyező buszainak lecserélése és a közösségi közlekedés színvonalának jelentős javítása érdekében” – mondta el portálunknak korábban Tankó Zoltán, az Ikarus vezérigazgatója.

A Székesfehérvárra gyártott buszokról a vezérigazgató úgy nyilatkozott: „A Volánbusz pontosan előírta, hogy kívül és belül milyen színeket kell használnunk a járművek építésekor. Kívül, a fehér alapszínen a város színei, a kék és a piros dominálnak, és helyet kapott Székesfehérvár címere is a busz oldalán. Természetesen megjelenik a buszon az elektromos hajtás színe és szimbóluma is. A busz belsejében a Volánbusz színei jelennek meg a kapaszkodókon és az üléshuzatban is.”

Kapcsolódó írásaink

Az Ikarus újra a világhírnév útján

ĀSzéles Gábor: Az elektromos busznak lelke van, érteni kell hozzá, a szolgáltatásunkhoz hozzátartozik az oktatás, ragaszkodunk hozzá, hogy mi vizsgáztassuk a sofőröket, akik vezetni fogják a buszt