Gazdaság

Kétórás, ütemes közlekedés a Székesfehérvár–Komárom vasútvonalon

Több mint 12 és fél éve, 2009 decemberében állították le a személyszállító vonatokat az 5-ös számú vasútvonalon. A forgalom már a következő évben, a 2010-es kormányváltás után újraindult, s bár a vonal így megmenekült, azóta mostanáig csupán naponta egy-két járat közlekedik itt mindkét irányba.

Kétórás, ütemes közlekedés a Székesfehérvár–Komárom vasútvonalon
A vasút, akár a teher-, akár a személyszállítást nézzük, a leginkább környezetbarát közlekedési formának számít
Fotó: MH/Katona László

Most Vitézy Dávid, szakterületi államtitkár a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) megbízott vezérigazgatója Facebook-oldalán arról írt, hogy  a Technológiai és Ipari Minisztérium részéről ezen változtatnak: szeptember 3-tól ezen a regionális vonalon is olyan menetrendet rendeltek meg, hogy az utasok visszakapják az egész napos mobilitás lehetőségét; kétóránként, ütemes menetrend szerint közlekednek az S150-es személyvonatok. Székesfehérvárról Komáromba 6:26 és 18:26 között, Komáromból Fehérvárra pedig 6:05 és 18:05 között indulnak minden páros órában.

A vonatok Komáromban a Győr felé induló, illetve az onnan érkező S10-es személyvonatokhoz, Székesfehérváron a Budapest felé induló, illetve onnan érkező Tópart InterCity-hez csatlakoznak.

A tapasztalatok alapján a menetrend későbbi bővítésére sor kerülhet. A tarifarendszerben marad az átjárhatóság, a vonal mentén érvényes Volánbusz Zrt. bérleteket a MÁV továbbra is elfogadja a vonatokon.

Ahogy a július eleji, úgy most, az őszi menetrend-módosítás is elsősorban azokon a regionális vonalakon tartalmaz bővítéseket, ahol korábban csak néhány vonat járt.

A MÁV-Starttal együtt változik a Volánbusz menetrendje is néhány régióban.

Az őszi menetrendi változások részletesen a MÁV-Volán csoport honlapján rövidesen elérhetők.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom