Gazdaság

Növelni kell a Mátrai erőmű termelését

A villamos energia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1-jétől 2024. augusztus 31-ig Horváth László Heves megyei országgyűlési képviselő, Riz Gábor ózdi országgyűlési képviselő pedig a magyarországi lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért és a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felel majd ugyanabban az időszakban, derült ki a Magyar Közlönyből.

Növelni kell a Mátrai erőmű termelését
A mátrai erőmű szerepe kiemelkedő a hazai energiatermelésben
Fotó: MH

A tervek szerint Horváth László felel majd a Mátrai Erőmű lignit alapú energiatermelésének növeléséért, valamint az erőmű optimális működéséért. Ebben lesz segítségére Riz Gábor, akinek fel kell mérnie és elemeznie kell, hogy milyen beruházásokra van szükség a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez. Ennek kapcsán koordinálnia kell a barnakőszén- és lignittermelés növekedésének biztosítását, fel kell mérnie az előbbi tevékenységek munkaerőigényét, a munkaerő szakképzettségének helyzetét, illetve a munkaerő mobilizálhatóságát is.

A két miniszteri biztos munkája során együttműködik majd a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságával és a feladatköre szerint illetékes politikai és szakmai felső vezetőkkel. Tevékenységüket Steiner Attila, az energetikáért felelős államtitkár útján a technológiai és ipari miniszter, Palkovics László irányítja majd.

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: A magyar kormány energia-veszélyhelyzetet hirdet

ĀAz átlagfogyasztásig tehát továbbra is mindenki havi közel 159 ezer (évi 1,9 millió ) forintot spórol meg a rezsicsökkentéssel - Míg egy katás havi 50 ezer, egy ápolónő átlagosan 184 ezer forint adót fizet - Mutatjuk a kormány legújabb döntéseit!