Gazdaság

Tíz százalék fölött a brit infláció

A lakhatási költségek nem nem szerepelnek a statisztikában

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex (CPI) júliusban 10,1 százalékkal volt magasabb a szigetországban, mint a tavalyi azonos hónapban.

Júniusban még 9,4 százalékos tizenkét havi inflációt mértek Nagy-Britanniában. Az ONS kiemeli: a júliusi tizenkét havi inflációs ütem a legmagasabb azóta, hogy az éves infláció havi rendszerességű mérése a jelenlegi módszertannal 1997 januárjában megkezdődött. A modellezéssel még korábbra visszaszámolt adatok alapján legutóbb 1982 januárjában volt a múlt havinál gyorsabb az éves brit infláció, 11 százalék körüli ütemmel - áll a brit statisztikai hivatal szerdai beszámolójában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom