Gazdaság

Jósnővel küzd a Román Nemzeti Bank az infláció ellen

Jósnővel küzd a Román Nemzeti Bank az infláció ellen
Képünk illusztráció
Fotó: AFP / BSIP / CHASSENET

Egyedi megoldással rukkolt elő Románia központi bankja. Az ország egyik legismertebb asztrológusa, Minerva (Gabriela Dima) segítségét is igénybe veszi a Román Nemzeti Bank (BNR) a gazdasági válság megoldásához. 

„Jelenleg vezetői pozíciót töltök be, a nemzeti banknál dolgozom”

–  mondta a YouTube-on elérhető podcastban. Arról is beszélt, hogy sajnos többet nem használhatja a kristálygömbjét, mivel az nem férne össze új munkájával. 

A műsort követően a romániai média is arról számolt be, hogy a BNR képviselői megerősítették a felvételt. A hírek azonban eltérnek abban a tekintetben, hogy Minerva milyen pozíciót tölt be. Míg egyes hírek szerint a bank adminisztrációs részlege vezetőjének titkáraként dolgozik, mások szerint a karbantartási osztályon alkalmazzák.

A Romania TV szerint Minerva korábban jogot, pszichológiát, illetve színház- és filmművészeteket tanult. A kilencvenes években újságíróként dolgozott, később a román posta stratégiai és fejlesztési osztályán, valamint – saját állítása szerint – ügyészként is dolgozott.

Kapcsolódó írásaink

Rossz hírek Romániából

ĀA múlt héten több mint másfélszer annyi új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, mint egy héttel korábban, és hasonló ütemben emelkedett a kórházi ellátásra szoruló fertőzöttek száma is