Gazdaság

Háromkerekű elektromos kerékpárt kaphatnak a postások

Megkönnyíti a kézbesítők munkáját, ráadásul környezetkímélő is az a háromkerekű elektromos segédmotoros kerékpár, amellyel a Magyar Posta ellátja a nagyobb méretű járásokban dolgozó munkatársait – adta hírül a cég közleménye.

Jelentősen növeli az elektromos járművel ellátott kézbesítőjárásainak számát a posta – a vállalat közleményét a Novekedes.hu idézi.

A posta közlése szerint amíg 2018-ban nem volt elektromos eszköz a postai kézbesítőjárásokban, addig a jelenlegi járműfejlesztések eredményeként már a járások 45 százalékában lesz elektromos meghajtású kerékpár vagy elektromos segédmotorkerékpár.

A járműveket olyan kézbesítőjárásokba tervezi telepíteni a társaság, amelyek „útvonala hosszabb, a küldeménymennyiség pedig valamivel átlag feletti”. A járművek változó terepviszonyok és időjárási körülmények között is alkalmasak 60 kilométer megtételére, teherbírásuk pedig mintegy 200 kilogramm. Használatához motoros jogosítvány, azaz legalább AM kategóriájú okmány szükséges.

A Magyar Posta flottaszolgáltatás keretén belül 1101 (771 + 330 opciós) darab elektromos meghajtású segédmotoros járműre kötött szerződést. A járművek szállítása folyamatos – közölték.

Kapcsolódó írásaink