Gazdaság

MOL: Egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba

A MOL kutakon néhány napja még szigorúbbak lettek a szabályok. A vállalat pénteken közölte, hogy egy autóba, egy nap csak egyszer lehet hatósági áron tankolni. Az RTL megkeresésére a MOL közölte, hogy a cég benzinkútjain mindenfajta üzemanyagra érvényes a korlátozás. Tehát nem csak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni náluk napi egynél többször.

MOL: Egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba
A vállalat szerint korlátozás célja, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag
Fotó: MH

A MOL elmondása szerint a korlátozás célja, hogy „az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag”. „A hatósági ár jogosultjait pedig nem a MOL, hanem jogszabályok határozzák meg.” A MOL azt is tisztázta, hogy a forgalmi nélküli robogókat hatósági áron lehet megtankolni.

De nem csak a MOL, hanem a Lukoil is szigorít, a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft. arról tájékoztatott, hogy a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni.

A Normbenz elmondása szerint mivel azonos a belföldi beszerzési és fogyasztói ár, az összes működési költség a töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft.-t terheli.

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint ezt a szabályt képtelenség betartani a gyakorlatban.

Kapcsolódó írásaink