Gazdaság

A stabil német kapcsolatok biztosítják a magyar ipar fejlődését

A stabil német–magyar gazdasági kapcsolatok elengedhetetlenek a magyar ipar fejlődéséhez – hangsúlyozta Palkovics László Stuttgartban a Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye szerint.

A stabil német kapcsolatok biztosítják a magyar ipar fejlődését
Palkovics László
Fotó: MH

Német ipari vezetők meghívására elsőként mondott búcsúbeszédet a magyar–baden-württembergi gazdasági vegyes bizottság társelnöki posztját is betöltő Palkovics László technológiai és ipari miniszter a nemrég elhunyt Horváth Péter közgazdászprofesszor emlékére rendezett szombati vacsorán Stuttgartban. Az eseményen számos német nagyvállalat vezetője, Stuttgart polgármestere, valamint több vezető német egyetem képviselői is részt vettek.

A miniszter beszédében kiemelte: ma már nem képzelhető el úgy egy hosszú távon is eredményes vállalatvezetés, hogy annak gyakorlatában ne köszönnének vissza azok az iránymutatások, amelyeket elsők között Horváth professzor úr fogalmazott meg.

Palkovics László hangsúlyozta: az erős kétoldalú gazdasági kapcsolatok, azon belül a gépjárműipar és a kutatás-fejlesztési együttműködési lehetőségek kiaknázása kiemelten fontosak a magyar gazdaság fejlődése szempontjából.

A német tartományok közül a stuttgarti székhelyű Baden-Württemberg a kereskedelmi forgalmat tekintve a második legfontosabb partner és a harmadik legnagyobb befektető Magyarországon.

Kapcsolódó írásaink