Gazdaság

Az ügyfelek több mint hetven százaléka lakást vesz a Babaváró kölcsönből

Önerőnek is használható konstrukció

A kamatmentes, szabadfelhasználású Babaváró kölcsönt az ügyfelek az idén is főként lakásvásárlásra fordítják, a Duna House Pénzügyek ügyfelei körében végzett felmérés szerint január–júniusban a hitelfelvevők 72,7 százaléka költötte erre a kapott pénzt.

A társaság közleménye idézi Benedikt Károlyt, a Duna House PR- és elemzési vezetőjét, aki elmondta, az év első félében tovább emelkedett az ügyfelek között azok aránya, akik a kölcsönből lakást vettek. Ugyanakkor az elmúlt negyedévben tapasztalt ingatlanpiaci áremelkedés miatt már vidéken is egyre ritkább, hogy a maximális, tízmillió forintos támogatás egészében fedezze egy család otthonteremtését. Így a felvett hitelt a legtöbb esetben még ki kell egészíteni ingatlanvételkor. Hozzátette, viszonylag sokan költik a Babvárót utazásra, autóvásárlásra vagy vállalkozásfejlesztésre.

A társaság elemzése szerint a meglévő ingatlan felújítása, korszerűsítése, valamint bővítése miatt a családok 13,49 százaléka kérte a támogatást, a harmadik legnépszerűbb pedig az úgynevezett egyéb kategória volt. A Duna House Pénzügyek közreműködését kérő igénylők 95,6 százaléka a maximálisan felvehető összegre nyújtotta be kérelmét idén.

Kapcsolódó írásaink