Gazdaság

Több mint százezer forintos távhő-díjakat akartak bevasalni Csepelen

Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több, mint százezer forintos távhő-számlát kaptak. Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok - írta Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Több mint százezer forintos távhő-díjakat akartak bevasalni Csepelen
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Sajtóközleményében a kormánypárti politikus Karácsonynak üzen: 

Ezt azonnal ki kell vizsgálni!

Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá, vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban! - írja Németh Szilárd.

Egyúttal arra kérem a Fővárosi Kormányhivatalt - áll a közleményben -, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében.

Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, az senki sem sértheti meg büntetlenül! - hangsúlyozza a politikus. 

Karácsony Gergely: A lakásfenntartó munkatársa hibázott, el is bocsátották

A panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak - kommentálta vasárnap este Karácsony Gergely főpolgármester Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos közlését, miszerint jogtalanul számláztak ki két csepeli panelház lakóinak távhőfogyasztásért több mint százezer forintot.

Kapcsolódó írásaink