Gazdaság

Megmarad a falusi csok, népszerű a babaváró hitel

Minden eddiginél nagyobb összeget, több mint 3200 milliárd forintot fordít jövőre a kormány a családtámogatásokra a következő évi költségvetés szerint, vagyis nem csak megmarad a családtámogatási rendszer, de az idei évnél 450 milliárd forinttal többet is fordítanak rá. Ezzel az összeggel arányaiban Magyarország költi a legtöbbet a családok támogatására az Európai Unión belül.

Megmarad a falusi csok, népszerű a babaváró hitel
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter már az extraprofit-különadó bejelentésekor hangsúlyozta, hogy tilos hozzányúlni a családtámogatásokhoz.

A babaváró támogatás a legnépszerűbb támogatási elem, amelyet három év alatt már 220 ezren igényeltek.

Az otthonfelújítási támogatás sikere is óriási, hiszen a tavaly januári bevezetése óta már több mint 131 ezer családnak segített. 

Az eredetileg idén június 30-án lejáró falusi csok igénylési határidejét december 31-ig meghosszabbítja a kormány, így további fél évig elérhető lesz az érintett 2678 településen - írja a Magyar Nemzet.

A falusi csok már egy gyermekkel is igényelhető, de három meglévő vagy tervezett gyermek esetén akár tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást és 15 millió forint kedvezményes hitellehetőséget jelent.

Kapcsolódó írásaink