Gazdaság

Megmarad a családtámogatási rendszer

Az orosz kőolaj és gáz az alapja az ország működésének, az emberek és a gazdaság biztonságos és megfizethető energiaellátásának

Megőrizzük a családtámogatási rendszerünket, a teljes foglalkoztatást, a nyugdíjak vásárlóértékét, és fenntartjuk a háztartási rezsicsökkentést. Ezért hoztuk létre a honvédelmi és a rezsivédelmi alapot – nyilatkozta lapunknak Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Megmarad a családtámogatási rendszer
„Orosz energiaforrás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés”
Fotó: MH/Purger Tamás

– A baloldal, ahol csak tudja, támadja a rezsicsökkentést. Miért veszélyes ez a taktika, amit a baloldal folytat?

– Nem újdonság ez, mert ezt teszik kilenc éve, a rezsicsökkentés kezdete óta folyamatosan. Azonban itt és most, a háború árnyékában ez sokkal, de sokkal veszélyesebb, mint békeidőben, mert végzetesen kockára teszik hazánk biztonságát, hosszú időre tönkretennék az ipari termelést, az energiaellátást és a családok jólétét egyaránt. Ők brüsszeli érdekeket képviselnek Magyarországon, mi velük ellentétben pedig a magyar érdekeket képviseljük Brüsszelben.
A legutóbbi uniós csúcson is megvédtük a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor egyedüli miniszterelnökként sikeresen érvényesítette Magyarország érdekeit, megakadályozta azt a brüsszeli javaslatot, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon. A megállapodás alapján azok az országok, amelyek csővezetéken kapják az olajat, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. Az orosz kőolaj és gáz az alapja az ország működésének, a családok és a gazdaság biztonságos és megfizethető energiaellátásának. Ha úgy tetszik, orosz energiaforrás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés.

– A választók a választás napján kifejtették, hogy nem kérnek a baloldalból, ők mégis ugyanazt az irányvonalat követik, amit a választás napjáig. Mi vethet véget a baloldal ámokfutásának?

– A magyar emberek tudnak véget vetni, és ők véget is vetettek immár 12 éve. Akik ennyire nem értik meg az embereket, sőt mélyen lenézik a választóikat, és akik ennyire ostobán, cinikusan beképzeltek, azok nem érdemlik meg sem a kisebb, sem nagyobb közösségek bizalmát, azok alkalmatlanok polgármesternek, képviselőnek és miniszterelnöknek is. Április 3-án a választók ezt Gyurcsány, Márki-Zay, Jakab és az egész baloldal értésére adták. De kimondhatjuk, hogy a baloldal a bukásból semmit sem tanult, ugyanott folytatják – mondandójukban és stílusukban egyaránt –, ahol a kampányban abbahagyták. Gyűlöletkeltően, cinikusan, nagyképűen hazudoznak, álhíreket gyártanak, fenyegetőznek. A baloldal az baloldal, soha nem a nemzeti érdekeket képviselte, kitartójuk, Soros és a brüsszeli bürokraták ezt várják el tőlük, ők pedig nagyon szeretnének a kedvükben járni.

– Márki-Zay Péter szerint az lehet rezsicsökkentés, ha csökkentjük a vízfogyasztást, visszavezetjük a használt vizet,
és szigeteljük a házakat. Mi a véleménye a hódmezővásárhelyi polgármester ötleteiről?


– Mondom, nagyon bután nagyképűsködik, felénk úgy szokták mondani: osztja az észt, azaz csak osztaná, mert a magyarok, elsősorban a nők, az édesanyák mindig átlátnak a szitán. Vajon hihető-e, hogy Gyurcsányék csak hetente mosnak fogat az Apró-villában, vagy Márki-Zay mécsessel fűti a hatalmas, 590 négyzetméter alapterületű családi házát, és egyikük sem mossa ki az alsógatyáját, csak kiszellőzteti? Persze, hogy nem hihető, mert nem ez a valóság. Így a magyar választópolgárok ismét a tíz éve fenntartott rezsicsökkentés mellett voksoltak, Orbán Viktor és a Fidesz pedig történelmi győzelmet aratott, immár a negyedik kétharmaddal.

– Márki-Zay legutóbb kifejtette, hogy az élelmiszerláncoknak és a bankoknak nincs is extraprofitjuk. Ezzel újra támadta a kormányzati döntéseket.

– Mondom, a baloldal az baloldal, soha nem a magyar nemzeti érdekeket képviselte, most is a bankok és multik oldalán áll. A szomszédunkban háború dúl. A magyar álláspont ezzel kapcsolatban a kezdetektől fogva világos volt: elítéljük Oroszország katonai beavatkozását, segítő kezet nyújtunk az Ukrajnából érkező bajbajutottaknak, de továbbra sem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát. Orbán Viktor kormánya és a Fidesz–KDNP megvédi az ország békéjét, biztonságát és a magyar családokat. Megőrizzük a családtámogatási rendszerünket, a teljes foglalkoztatást, a nyugdíjak vásárlóértékét, és fenntartjuk a háztartási rezsicsökkentést.

Ez a védelem – a háború gazdasági hatásai miatt – most az eddiginél is többe kerül, ezért hoztuk létre a honvédelmi és a rezsivédelmi alapot, amelyekbe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít, és a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá az ország és a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre.

Kapcsolódó írásaink