Gazdaság

Magyar innovációs csapat léphet pályára

Hazai fejlesztések

Egyedi pluszenergiás házzal szerepel a Solar Decathlon Europe nemzetközi építőipari innovációs versenyen a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) csapata, amely egyedüliként képviseli Magyarországot a júniusi wuppertali eseményen.

A PTE MIK hallgatói által tervezett és előépített ház pénteki pécsi bokrétaünnepségén György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a projektben ötvöződik minden, amit Magyarországon alapkutatásnak, alkalmazott kutatásnak és innovációnak tekintünk.

Kiemelte: a fejlesztés illeszkedik a magyar kormány azon célkitűzéséhez, amely egy élhető Magyarország építésével kapcsolatos, és amelynek eredményeként egyszer majd Európa öt legélhetőbb országa közé tartozik hazánk. György László szerint a magyarok számára olyan élhető környezetet kell teremteni – legyen szó lakóingatlanokról, közösségi terekről vagy életterekről – amelyet magyarok terveznek és építenek fel magyar innovatív alapanyagokból.

Kapcsolódó írásaink

A ma beruházása a jövő növekedése

ĀA jövő a robotizációé, a mesterséges intelligenciáé, az alternatív hajtásé, egyben a háromnapos járműipari kiállítás témája, az Ikarus a tisztán elektromos 120e típust mutatta be + GALÉRIA

Dinamikus növekedés várható az iparban

ĀGyörgy László szerint a járműipar, amely a gazdaság szerkezetében jelentős szerepet játszik, átalakulóban van, és Magyarország a változás élmezőnyébe tartozik