Gazdaság

Nyártól érkeznek az elektromos Ikarus autóbuszok Székesfehérvárra

A székesfehérvári Ikarus üzemben készülnek azok az elektromos autóbuszok, amelyek Székesfehérvár közösségi közlekedésében állnak majd forgalomba idén nyártól. Szombaton mutatták be az Ikarus alacsony padlós, kéttengelyes, elektromos meghajtású autóbuszát, mely 86 utas egyidejű szállítására alkalmas, és egy feltöltéssel háromszáz kilométert képes megtenni.

Nyártól érkeznek az elektromos Ikarus autóbuszok Székesfehérvárra
Ikarus 120e
Fotó: MH/Török Péter

Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta: a székesfehérváriak büszkék ezekre az autóbuszokra, melyek nem szennyezik a környezetet, kiválóan fognak teljesíteni a városban.

Az a célunk, hogy minél több elektromos autóbusz legyen Székesfehérváron, és arra szeretnénk biztatni a lakosokat, hogy utazzanak busszal, hiszen egy ilyen autóbusz éves átlagban mintegy kétezer autó szén-dioxid terhelését váltja ki – emelte ki. Ezek a buszok nem terhelik a környezetet, ez egy lépés a karbonsemlegességi célok elérése felé – tette hozzá.

Ikarus 120e
Ikarus 120e
Fotó: MH/Török Péter

Ez a pályázat azt jelenti, hogy Székesfehérváron, székesfehérvári emberek által gyártott elektromos Ikarus buszok közlekednek majd a városban, amire külön büszkék vagyunk – hangsúlyozta.

Elmondta: az első két busz júniusban érkezik és augusztustól folyamatosan állnak be a forgalomba, várhatóan szeptember végéig mind a tizenkét busz megérkezik. Természetesen a hagyományos dízel buszok is forgalomban maradnak, de az a célunk, hogy elérjük, hogy több mint hatvan elektromos busz álljon forgalomba a városban – közölte. 

Ahogy korábban lapunk megírta, az Ikarus a Zöld Busz Program keretében nyert el közbeszerzési eljárást tizenkét busz gyártására, a szerződést pénteken kötötték meg a Volánbusz Zrt-vel Zalaegerszegen. A Zöld Busz Program célja, hogy az új, alternatív meghajtású, lokálisan alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek beszerzésével fiatalítsa a meglévő autóbusz-állományt, fokozatosan zöldítve ezáltal a helyi közösségi közlekedést.

A légkondicionált Ikarusz 120e elektromos autóbuszok kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított hellyel, a felszállást segítő rámpával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti és vezetéssegítő kamerarendszerrel, valamint USB-töltővel biztosítják az utasok kényelmét és biztonságos közlekedését.

A tervezési és gyártási folyamatokat továbbra is kizárólag magyar szakemberek végzik, az elektromos buszok mechanikai, elektromos és szoftverfejlesztése is egyaránt hazai mérnökök munkája és a járművek az Ikarus székesfehérvári gyárában készülnek. Hamarosan újabb 350 elektromos busz beszerzésére ír ki pályázatot az állam. 

Kapcsolódó írásaink

Agrárbéke van Magyarországon

ĀA Gyurcsány-korszak nem arról volt híres, hogy a magyar családokat támogatta volna, vagy hogy odafigyelt volna az élelmiszer-előállítók érdekeire