Gazdaság

Fidesz: A baloldal háborúba és gazdasági összeomlásba sodorná az országot

A baloldal háborúba és gazdasági összeomlásba sodorná az országot - kommentálta a Fidesz a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által kedden közzétett gazdasági mutatókat.

Fidesz: A  baloldal háborúba és gazdasági összeomlásba sodorná az országot
Ha a választáson ez a kormány kap bizalmat, még több családtámogatás lesz
Fotó: MH

Windisch László, a KSH elnökhelyettese azt nyilatkozta, hogy a vártnál kedvezőbben alakultak Magyarország 2021-es főbb fiskális, gazdasági mutatói: a GDP 7,1 százalékkal bővült, a GDP-arányos államadósság nagyot csökkent, így a GDP 77 százaléka alá várható és a költségvetési hiány is várhatóan kisebb lesz az előre jelzettnél, 7 százalék alatti érték lehet a végleges szám.

A Fidesz mindezzel kapcsolatban közleményében azt írta: a Fidesz-KDNP kormányzása óta Magyarország gazdasági fordulatot hajtott végre, a járvány ellenére is növekedési pályán maradt az ország, a rendszerváltás óta nem volt olyan erős a gazdasági növekedés, mint tavaly.

Hozzátették: a gazdasági növekedésből egyre több pénz jut a gyermekes családoknak, a fiataloknak, a nyugdíjasoknak, a munkavállalóknak, a magyar falvaknak és városoknak.  

„Soha nem volt a választásnak akkora tétje, mint most. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal háborúba és gazdasági összeomlásba sodorná az országot. Vasárnap állítsuk meg őket!” - zárta közleményét a kormánypárt.

Kapcsolódó írásaink