Gazdaság

Szegeden lesz a Védelmi Innovációs Kutatóintézet egyik bázisa

A Szegedi Ipari Parkban lesz a Védelmi Innovációs Kutatóintézet egyik bázisa, ahol főként a lézerkutatásokra és a tudományegyetemen már zajló molekuláris biológiai kutatásokra fókuszálnak majd - jelentette be az innovációért és technológiáért felelős miniszter csütörtökön Szegeden.

Szegeden lesz a Védelmi Innovációs Kutatóintézet egyik bázisa
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Palkovics László a sajtótájékoztatón kifejtette, 5 milliárd forint a tervezett költsége a várhatóan 2025 második negyedévében elkészülő bázisnak. Az összegből - becslések szerint - 3 milliárd forintot fordítanak a háromezer négyzetméteres, három-négy szintes kutatóintézet kivitelezésére, 2 milliárdot pedig eszközbeszerzésre.

A sajtótájékoztatón Bartók Csaba, Csongrád-Csanád megye 1. választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje örömét fejezte ki, hogy tudás alapú munkahelyek jönnek létre a Science Parkban, amely az elvándorlást is csökkentheti.

Mihálffy Béla, a megye 2. számú választókerületének (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőjelöltje pedig azt emelte ki, hogy a beruházásból látható, „a kormányzatnak fontos Szeged”.

Kapcsolódó írásaink