Gazdaság

A kormány nagykereskedelmi szinten is benzinárstopot vezet be

A kormány mai naptól 480 forintban maximalizálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, hozzájárulva ezzel a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez - írta az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) a lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A kormány nagykereskedelmi szinten is benzinárstopot vezet be
ITM: Hétfőtől 480 forintban maximalizálja a kormány az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is
Fotó: MH

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányrendelet értelmében a mai naptól a benzinárstop már a benzin és gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és gázolaj literenkénti árát.

Az intézkedés célja, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat - emelte ki az ITM.

A kormány a magyar családok védelmében kitart a benzinárstop mellett, de ahogyan a koronavírus-válság kitörése óta minden lényeges kérdésben, úgy ebben is kikérte és figyelembe vette a vállalkozások véleményét. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstop május 15-éig érvényben marad, ennek köszönhetően a magyar emberek a gázhoz és áramhoz hasonlóan az üzemanyagért is az egyik legalacsonyabb árat fizetik Európában.

Kapcsolódó írásaink